ehe

vaknade vid 2 tiden idag... illa. Somnade sent igårkväll så kan ju bero på det. Känner att jag börjar gå lite mer på Sverige tid istället för Aus tid. Borde ju såklart göra holiday homework så ska göra lite idag. Ush. Sitter nu och lyssnar på Spotify, min räddning. Nu ska jag äta brunch. Hej hå

hot

Helt döööd idag, varit runt 40 grader ute. Jag och Lina bestämde oss för att gå till stranden. Dog där, var alldeles för  varmt så vi satte oss på ett cafe istället och beställde nachos och heineken. Var riktigt mysigt, satt där i nån timme sen så tog hon bussen hem och jag satte mig på tåget. Sitter nu hemma med George och tittar på fotboll. Går inte att vara ute just nu så sitter här med ac istället, mycket bättre. Hoppas att allt är frid och fröjd i Sverige, fint uttryckt. Nu ska jag fortsätta titta fotboll. Ciao

vilodag

Hej hej hallå. Har inte bloggat mycket, eh förlåt, har inte bloggat någonting senaste veckan. Har varit mycket hela tiden, inte varit hemma mycket. Flyttade in till Lina i Altona i tisdags kväll och kom hem igen igår vid fem tiden. Då hade familjen precis kommit hem så jag lagade lite wok till dem och som tur var så älskade dom det. Puh. Fick en jäääätte fin leopard schal av dem också, den var jättestor också, precis som jag gillar. Sitter just nu i mina UGG boots och dricker bananmilkshake ur min starbucks mugg. Ska hoppa in i duschen för att vid 6 tiden åka på middag med familjen och Lina om jag  får tag på henne. Får se hur och vart kvällen slutar sen, blir förhoppningsvis bra. Ska försöka att lägga upp bilder någon dag då jag inte har någonting att göra, kan bli lite svårt dock eftersom jag borde spendera nästa vecka, som är sista veckan av sommarlovet, till att göra holiday homework. Kommer bli kul hehe. Ha en fin lördag:)

friday.

Hej hej hallå. Vet inte när det sist var jag uppdaterade, har haft fullt upp med Lina hela veckan. Vi har varit i City, IKEA, DFO och Highpoint. Imorgon så blir det Viccy market, Crown Kasino och blir kanske lite turista i Melbourne också. Har haft en riktigt bra vecka, vi har varit mästerkockar varje dag också och krypit under garageportar och hoppat en massa och idag så var vi också på stranden och solade och badade. Riktigt skönt. Många bilder har tagits också så de kommer väl upp snart. Fint. Ha det bra folket:)


solsidan

Måste ju erkänna att jag är sjukt avensjuk på alla som kan sitta och titta på nya solsidan. Vill jag med göra ju. Orättvist. Den här veckan kommer att bli en bra vecka, ensam hemma 10 dagar och kommer antagligen ha Lina här som min roommate och såklart Gabby och Hales några dagar. Kommer vara skönt att ha en till svennebanan här i huset. Blir riktigt fredagsmys med nerlddad solsidan och shopping på IKEA. Kommer ju att kännas som hemma:-)
Idag kanske inte blir en riktigt lika bra dag dock, har bestämt mig för att äntligen ta tag i holiday homework och direkt när jag tittade på det så förstod jag att jag absolut inte en chans kommer att hinna med allting utan hjälp. Måste ta 100 bilder till studio art, och på vad? Jo, på SNÄCKOR. Vad fan är det lixom, måste också designa kläder med snäckor som insperation, minst 12 stycken designer. Känns bra känns bra. Bara att kämpa på helt enkelt och hoppas på att Hales kan hjälpa mig med historian och engelskan. Fattar noll.
Hoppas att alla har det gött hemma, här är allt fina fisken (förutom läxorna då). Ska kila nu och PLUGGA, finfint jaja. x


burlesque

Såg idag min älskade film burlesque på bio, så gryyyyymt bra film. Älskar den. Vi åt på pancace parlour vilket helt klart är min favorit restaurang, åt sjukt goda pannkakor med jordgubbar och glass. Väldigt gott. Kände mig lite onyttig dock så tog en mineralvatten istället för milkshake som alla andra hehe. Sitter nu med min värdpappa och dricker Carlton Dry och tittar på en film, minns inte vad den heter men Nicolas Cage är iaf med i den. Han är bra. Nu ska jag gå tillbaka till att titta film vänner, ni får ha en fin dag.

mmmhm

Har varit en lugn dag idag med mycket vogue och fashion tv. En bra dag helt enkelt. Tittade lite på mitt holiday homework fast jag tittade snabbt bort igen, måste ta tag i det imrogon. Ush. Håller nu på att redigera bilder medan jag väntar på att timern ska pipa, lagar nämligen middag så det är ju bra om jag inte bränner allting. Werribee river har svämmat över, det är nice. ca 10 minuters gångavstånd dit, WOHO! Pratade lite med mor och far imorse men var så sjukt trött och inte på topp humör så jag ber om ursäkt föräldrar, men såklart så lyckades mamma att få mig på bra humör till slut. Jag saknar er så mycket familjen. Idag är det ju också 6 månader sen jag lämnade Sverige, helt galet. Kan knappt förstå det själv. På tisdag så åker familjen iväg i 10 dagar så det blir att vara ensam hemma, väldigt skönt måste jag faktiskt erkänna. Hales och Gabby kommer nog att bo här så det kommer att bli bra 10 dagar. Solsidan kommer också att vara på här i huset. Cant wait.

surfing

Har idag varit och surfat, grymt kul var det. Det blev riktigt bra vågor också eftersom det var ganska så mycket vind. På vägen hem så blev det lite problem dock eftersom vägen hem var halvt översvämmad men vi lyckades komma hem iaf som tur var haha. Har nu kommit ut ur duschen och sitter och tittar lite på The Hills. Det har varit otroligt mycket på tv om översvämningarna i främst Queensland vilket är lite läskigt, just nu har det varit många varningar om översvämningar här i Victoria också och det har varit/är några här också men jag tror att jag kommer att klara mig från dem så allt är lugnt. Nu ska jag gå och hitta någonting bra att äta till lunch och sen så ska jag sätta mig och titta på Jersey Shore. Så bra. Hoppas att allting är bra i Sverige och att ni inte försvinner i all snö. Take care.


tänkte att jag kunde visa lite nya saker som jag har köpt senaste tiden, den längst ner är en bikini.


the beach

Sist men verkligen inte minst, stället där jag spenderat största delen av min tid - stranden.






great ocean road

Vi åkte också längst great ocean road och såg de här stenarna som jag helt har glömt namnet på, också det var väldigt fint.




the lighthouse

Efter det så har vi också åkt till en fyr där det också var väldigt vackert, vi åkte samma dag till en tree top walk där jag och Bianca bestämde oss för att ta kort med massa plast-dinosaurier som fanns där och på vägen dit lyckades vi stöta på lite koalor. Mucho gusto.










straw falls

Ska nu vara jätte generös och ge er en massa inlägg med bilder på vad jag gjort den senaste tiden. Det första, som kommer nu, är ifrån straw falls som ligger längst the great ocean road. Vi var där en dag i veckan och det är så otroligt vackert, helt underbart.






thursday

Som ni har märkt så är jag dålig på att blogga. Förlåt. Igen. Nu ska jag faktiskt bli bättre, iaf idag. Ska lägga över bilder ifrån kameran och försöka göra ett inlägg med bilderna så att ni får se lite vad jag gjort den senaste tiden. Så det gör jag snart, först ska jag äta lunch. Sen kanske träna lite, men efter det då jävlar.

australien

Hade fått en fråga för ett tag sen om jag kunde berätta hur det var att bo i en australiensk familj, märkte inte att jag fått det förräns nu så det är därför jag inte svarat.

Jag bor i en liten förort till Melbourne drygt en halvtimme ifrån city. Familjen jag bor hos består av två barn - Haylee och Bianca, och två föräldrar - Sandra och George. Jag trivs hur bra som helst här och det var väldigt lätt att komma in i familjen eftersom jag tror att de flesta människor här i Australien är väldigt öppna och gästvänliga. En sak som jag direkt reagerade på när jag kom hit var att barnen får skuts precis överallt, så är det i alla hushåll. Hemma är jag van att ta bussen när jag ska någonstans men här så har inte ens alla provat på att ta bussen någon gång eftersom det är en självklarhet att föräldrarna tar dem dit de vill åka. Jag vet inte om det beror på att det är lite farligare här eller att det bara är någonting de växt upp med, att det bara är så det är. (väldigt intressant information)

En vanlig middag här brukar oftast bestå av BBQ, det går inte en vecka utan att man har minst en BBQ själv då man bjuder över alla vänner och familj och också minst en då man blir bjuden till någon annan på BBQ. Som tur är så älskar jag kött så det är helt okej för mig. Vad med finns det att berätta... hm. Självklart så är det väldigt annorlunda när det gäller djur, hemma har vi i stort sett inte ett enda djur som är farligt, kan bero på att alla finns här hehe. Ibland så kan det komma in en spindel i rummet precis innan man ska sova och vanligtvis brukar jag inte oroa mig för det utan bara ta ut de ur rummet (läs: jag får jag panik går ut ur rummet och ropar på någon eftersom jag är livrädd för spindlar) men häromdagen när jag hade en spindel i mitt rum var min syster också där och jag skulle precis ta tag i den och lyfta ut den genom fönstret då hon skrek till mig att inte röra den eftersom det är en livsfarlig spindel och om den biter mig måste jag åka raka vägen in till sjukhuset för att överleva. Så det var ju tur att det tog ett tag för mig att komma nära den. Så det är en sak som man måste se upp med lite mer, en annan sak (som jag blir påminnd om hela tiden) är solen, den är helt sjukt stark här nere men sen så är det ju så att här i Melbourne så brukar man säga att det är staden med 4 årstider på en dag. Det brukar alltså inte alltid vara strålande sol hela dagen utan ibland så kommer det en regnskur, lite kall luft eller åska.

Nu läste jag frågan igen och insåg att jag inte alls svarat på det den frågade... tror inte att det här är min starka sida riktigt, jobbig läge. Jag vet inte riktigt vad det finns att berätta, det hade nog varit lättare att svara på den här frågan i början av tiden här eftersom jag säkert såg olikheterna mer än vad jag gör nu eftersom jag blivit van vid den här livsstilen och det har blivit normalt för mig så jag tänker inte så mycket på vad som är annorlunda. Den största olikheten jämfört med hemma är att de pratar engelska. Jag tror också att en sak som jag har hört (och märkt) är typiskt för australienare är att de är väldigt öppna till alla och otroligt kärleksfulla, de ser alla de möter som en i familjen och de tar in dem som om de kännt varandra hela livet. Det var ju till en väldigt stor fördel för mig eftersom jag då direkt kände mig som hemma och det var mycket lättare att komma in i det australienska livet. Det var samma sak i skolan, alla var hur snälla som helst och de ansträngde sig verkligen för att lära känna mig så nu har jag verkligen fått många helt otroligt bra vänner för livet. Jag har ingenting negativt alls att säga om australienare eller Australien, jag älskar landet, jag älskar folket och efter att ha varit här så vet jag att jag defenitivt kommer att komma tillbaka.

Hoppas att jag svarade på det du undrade någonstans i mitt pladdrande, bara att säga till om det är något annat ni vill veta. Ha en bra dag!

8

Har haft en väldigt händelserik vecka, gjort mycket roliga saker som jag kan försöka lägga upp bilder på senare, imorgon så blir det scuba diving med systrarna vilket jag ser grymt mycket fram emot, hoppas på att inte simma in i en haj bara. Får se om det blir några bilder ifrån det också, om det blir så lägger jag upp det med någon dag då jag är ledig. Jag är inte en sann bloggare och därför inte duktig på att lägga upp så jag ber så mycket om ursäkt för det. Just nu sitter jag med Jersey Shore season 1 i min hand så tyvärr blir det inget intressantare inlägg än det här, jag ber än en gång om ursäkt. Ha det fint vänner.

sjuk

Har varit sjuk sedan igår, har sammanlagt ätit ett äpple på 2 dagar. Har ingen som helst energi. Men det blir bättre iaf så det går ju åt rätt håll hehe. I måndags så var jag och surfade, sjukt kul var det så på fredag blir det en gång till. Blev riktigt stolt över att jag lyckades stå upp på brädan den här gången. Fick ganska så mycket saltvatten i munnen och ögonen men det var det värt haha. Nu ska jag försöka att äta någonting så att jag kan få lite energi. Hoppas att alla får en bra dag.


new years eve

Sa ju att jag inte hade många bilder.... här är tidigare under kvällen när det var jag och Hales, senare så hade jag inte kameran på mig. Lite sorgligt faktiskt.



entourage

Fick just veta att det är söndag idag. Kul imorgon men jag är ju inte precis morgonmänniska som de som känner mig vet hehe. Nu ska jag packa ihop mitt pick och pack och åka på middag med nära och kära. Har varit Entourage maraton på tv idag så har ju suttit bänkad. Kanske dags att gå ut lite nu. Ja. Lägger upp nån bild från nyår eftersom jag är sååååååå snäll. Pussen

nån dag

Vet inte ens vilken dag det är idag, vet att det är dagen efter nyår, 1 januari och ligga död och se film dag. Om det är måndag tisdag fredag torsdag har jag ingen aning om. Tur att det är lov, då behöver jag inte bry mig. Vet att jag ska iväg och surfa på måndag, så jag hoppas på att det inte är söndag idag för då måste jag upp runt fem imorgon. Nyår var riktigt kul, bra kväll, en bra start på det nya året helt enkelt. Fick ju starta det 10 timmar innan alla i Sverige också hehe, så jag kommer ju att få ett längre år än alla andra iår. Kanske kan slänga upp några bilder senare, kan inte lova många men nån iaf:) Har precis tittat på "Honey", en riktigt bra dansfilm. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Hoppas att alla hade ett grymt bra nyår och att erat 2011 blir helt fantastiskt. Måste bara visa min uppskattning till min helt undebara familj som jag aldrig skulle klara mig utan och mina fina vänner som alltid finns där för mig. Jag älskar er. Oki, det var allt för mig. Im out.

RSS 2.0